למה הפך הממיר הקטליטי לפריט הכי נגנב בישראל?

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('63a93095-119b-4b24-bc31-3fc8690704e9','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,true,26322,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('63a93095-119b-4b24-bc31-3fc8690704e9','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,26322,'Image','');},15]]);})

בעקבות ריבוי הגנבות בתקופה האחרונה של הממיר הקטליטי באשדוד ובארץ בכלל,  שהפך לפריט הכי נגנב בישראל (בעיקר ממכוניות מסוג טיוטה וסובארו מכל הדגמים והשנים). אשדוד נט מספר מזה בכלל הממיר הזה? מי הם הגנבים וכיצד הם גונבים? מדוע הגנבים כה חושקים במוצר שחלקנו הגדול לא ידע אפילו על קיומו או שמו?


ממיר קטליטי

התנעתם את הרכב שלכם בבוקר ושמעתם רעש חזק ומוזר מן המנוע...? כנראה גנבו לכם את הממיר הקטליטי ונדפקתם בלא מעט כסף.

איך הפך הממיר הקטליטי לפריט הכי נגנב בישראל?

בעיקר בגלל שוק המתכות -  לאחרונה מחיר הפלדיום בעולם עבר את מחיר זהב (על פי ההערכות ק"ג פלדיום עולה בין 1,500 ל-3,000 דולרים).

מדובר במתכת רכה ולבנה הממוקמת בצנרת הפליטה של הממיר וגורמת להפחתה של כ-80% בזיהום האוויר.

בטויטה ובכמה דגמי סובארו יש את כמות הפלדיום (חומר יקר ערך ומיוחד המשמש לרופאי שיניים) הכי גדולה.

שווה יותר מזהב

מי הם הגנבים וכיצד הם גונבים?

ברחבי ישראל פועלות בשנה האחרונה עשרות כנופיות של עבריינים תושבי השטחים, יפו, צפון הארץ, מזרח ירושלים והפזורה הבדואית שעוסקים אך ורק בגניבת ממירים קטליטיים והפכו את גנבת הממרים הקטליטים למכת מדינה שגורמת  נזקים של מיליוני שקלים  במצטבר לבעלי הרכבים.

 | צילום: דוברות המשטרה

גנב מוכר מהשטחים מספר מדוע הם כל כך חושקים בו:

"אנחנו באים בלילה או בשעות הבוקר המוקדמות כשכולם ישנים. מגיעים מצויידים בכלי עבודה, ותוך חמש דקות מנסרים את הממיר וממשיכים למכונית הבאה. אנחנו מוציאים מהממיר את הפלדיום ומוכרים לרופאי שיניים בישראל או ברשות. בשנה האחרונה עשיתי מהסיפור הזה לא מעט כסף".

"מאז שמחיר הפלדיום עלה בעולם התחלנו לגנוב את הממיר באופן קבוע. אנחנו פועלים בבאר שבע, בבת ים, קצת בירושלים, באשדוד ובחיפה. כל פעם במקום אחר. מחפשים בעיקר מכוניות טיוטה וסובארו. כל לילה אנחנו פושטים על עיר אחרת כדי שהשוטרים לא יארבו לנו. החוכמה זה להפתיע אותם ולא להיתפס.

בלילה טוב אנחנו גונבים 100 ממירים, והיה מקרה של זוגות שחזרו מבילוי עם הטיוטה, החנו את הרכב, ואחרי חמש דקות כבר ניסרנו להם את הממיר. אם יתפסו אותי כמה אשב בכלא? חודש? אולי אקבל מאסר על תנאי וקנס, אבל את הארגזים של הכסף כבר עשיתי. אנחנו מוכרים את הפלדיום בבקבוקים של 100 או 200 גרם. זה חומר יקר מאוד, ויש לי כספת בבית בה אני שומר את כל מה שגנבתי", מוסיף מוסטפה.

אנחנו מתחילים לעבוד בשעה אחת וחצי בלילה וממשיכים עד חמש בבוקר. בארבע שעות של עבודה אני מרוויח משהו כמו 100 אלף שקל. יש לך עוד עבודה כזו בעולם? אפילו המיליארדר הכי גדול לא עושה כזה כסף. בחודש אחד אני ועוד שלושה חברים שלי עושים משהו כמו חמישה מיליון שקלים. אנחנו עובדים שלושה או ארבע ימים בשבוע, בכל פעם מקום אחר. המשטרה מחפשת אותנו בכל הארץ - אבל היא לא יכולה עלינו".

 מה הנזק אם גונבים לכם את הממיר קטליטי?

הנזק לבעלי הרכב יכול לנוע בין כ-1,500 שקלים במקרה הטוב ליותר מ-5,000 שקלים, וזה אם תבחרו בחלקים תחליפיים.

מי שירכוש ממיר מקורי צפוי לנזק של בין 4,000 ל-8,000 שקלים.

מה התפקיד של הממיר הקטליטי?

תפקיד הממיר הקטליטי פשוט: להפחית את כמות הרעל שנפלט ממערכת הפליטה בכלי רכב – בעיקר תחמוצות חנקן – באמצעות ריאקציה כימית של גזי הפליטה עם מתכות יקרות, בעיקר פלטינה, רודיום ופלדיום. גזי הפליטה של המנוע עוברים דרך מסבך מתכת שבנוי בתצורה של חלת דבש, שעליו מרוחות המתכות האקזוטיות, ופחממנים שונים, ותחמוצות חנקן, מומרים לגזים פחות מזיקים כמו דו-תחמוצת הפחמן וחנקן.

איך שומרים שלא יגנבו לכם את הממיר הקטליטי מהרכב שלכם?

 היעילה ביותר למנוע גניבה של ממיר היא להקשות על החיים של הגנבים ולשכנע אותם לדלג למכונית הבאה שבדרכם. קל לעשות את זה אם יש לכם חבר מסגר שיכול לרתך מספר פסי פלדה מעל לממיר באופן שיקשה את הניסור שלו.

חשוב להיעזר במי שיודע מה שהוא עושה כדי למנוע פגיעה בחלקים רגישים ברכב.

נסיעה ללא ממיר קטליטי – מהן ההשפעות על הרכב?

זיהום אוויר – נסיעה ללא ממיר קטליטי פירושה נסיעה שבה המנוע יפלוט פי 10 יותר מזהמים לאוויר מאשר נסיעה עם ממיר. מבחינת החוק – החלק משנת 95 חוייבו כל הרכבים החדשים בארץ בהתקנת ממיר קטליטי. רכב ללא ממיר – לא יעבור טסט ומנוע מלעלות על הכביש.

רעש חזק מהאגזוז –  הממיר מסייע בעמעום הרעש ממערכת הפליטה, במידה והממיר נגנב / הוסר מהרכב אתם עלולים לשמוע רעשים חזקים מהרכב, בייחוד בעת ההתנעה או בעת הלחיצה על דוושת הגז.

כשלון בטסט השנתי – בטסט השנתי לרכב מתבצע מבחן גזי פליטה, ובמקרה של מחסור בממיר רמות הגז הרגיל יהיו גבוהות במיוחד והכשלון בטסט מובטח. באופן כללי במסגרת בדיקת מערכת הפליטה הבוחנים בודקים האם ישנם פגיעות ברכיבי האגזוז, ביניהם הממיר הקטליטי, כך שאם הוא הוסר או נגנב אתם תדווחו על כך.

שינויים בביצועים המנוע וצריכת הדלק – נסיעה בלי ממיר הקליטי שמפעיל לחץ נוסף על המנוע מאפשרת הזרמה חופשית של הגזים ממערכת הפליטה. כך שנחסכת אנרגיה וישנו שיפור מסוים בצריכת הדלק וניצול כוחות הסוס. חשוב לשים לב שבמידה ונדלקת נורת בדוק מנוע ברכב מחשב ניהול המנוע עלול להגביל את ביצועי המנוע.

 

---------------------

יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ 

--------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה