מסוכן: המספרים מאחורי פגיעות הולכי הרגל ביישובי הדרום
14.09.17 / 17:13
מתחילת שנת 2017 נהרגו בכבישים 77 הולכי רגל – למעלה מרבע מתוך סך ההרוגים הכללי מתחילת השנה בישראל. ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "מסוכן ללכת במדינת ישראל. פעולה פשוטה כמו חציית כביש הפכה למסוכנת"
מדינת ישראל היא אחת המדינות המסוכנות להולכי הרגל מבין המדינות המתקדמות. סקר חדש שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון המחקר "מאגר מוחות" חושף כי הולכי הרגל בישראל מודעים לסכנה הישראלית הזו ומאד מפחדים ממנה. הסקר נועד לבחון את מידת הביטחון שחש הציבור בעת מעבר במעבר חציה בכביש, ואת שיעור האנשים שנפגעו או שמכירים אנשים שנפגעו או כמעט נפגעו בעת מעבר חציה בכביש.
מהסקר עולה עוד, כי 42% מהנשאלים דיווחו כי הם או מישהו שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש במעבר חציה בשנה האחרונה: 15% דיווחו כי הם נפגעו או כמעט נפגעו כשחצו את הכביש, 20% דיווחו כי אדם שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש ו-7% דיווחו כי גם הם וגם אדם שהם מכירים נפגע/ כמעט נפגע כשחצה את הכביש במעבר חציה בשנה האחרונה (סה"כ 42%). כמעט אחד מכל שני נשאלים הודה כי הוא חש לא כל כך בטוח או כלל לא בטוח כשהוא חוצה כביש במעבר חציה.
המצב ביישובי הדרום לא מאוד שונה מהתמונה הכלל ארצית. 36% מתושבי הדרום דיווחו כי בשנה האחרונה הם או מישהו שהם מכירים נפגע או כמעט נפגע כשחצה את הכביש בעבר חציה, זאת לעומת 47% באזור המרכז וירושלים. בנוסף לכך, 40% מהולכי הרגל באזור הדרום מרגישים כלל לא בטוחים או לא כל כך בטוחים כשהם חוצים את הכביש.
ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "מסוכן ללכת במדינת ישראל. פעולה פשוטה כמו חציית כביש הפכה למסוכנת. אנשים מפחדים לחצות את הכביש מפחד שיפגעו ממכוניות, אופנועים ואופניים חשמליים. הפתרון הוא פשוט וזול, התקנת פס האטה לפני מעברי חציה מסוכנים תרסן את מהירות הנסיעה, עוצמת הפגיעה תהיה קטנה יותר וסיכויו של הולך הרגל לשרוד יעלו".
---------------------
יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן