מדאיג: עלייה של 35% במספר הילדים ובני הנוער שנהרגו בתאונות דרכים בשנה"ל תשע"ז

$(function(){setImageBanner('696bd560-a0e0-447e-8732-c52202fcdf88','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,false,26322,'Image','');})

לפי נתוני עמותת אור ירוק, ישנה עלייה מדאיגה בשנה האחרונה במקרי ההיפגעות של ילדים ובני נוער בתאונות דרכים בכל הארץ. הדרך אל בית הספר וחזרה ממנו, מהווה את נקודות הסיכון העיקרית שבהם נתקלים ילדים ובני נוער. אז מה הפתרון? לפי ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק, הפתרון טמון במספר צעדי מניעה ובעיקר בהגברת החינוך לבטיחות בדרכים בקרב ילדים ונוער

.

ב- 1 בספטמבר, שיחול בעוד מספר ימים, יתחילו כמיליון וחצי תלמידים מכל הארץ את שנת הלימודים החדשה. המורים המתרגשים כבר בוודאי רכשו להם ילקוטים חדשים, כלי כתיבה, ספרי לימוד ואפילו בגדים חגיגיים והם מחכים בציפייה ובהתרגשות ליום הראשון של ילדיהם בבתי הספר השונים.

אך, למרות השמחה וההתרגשות ישנו פן שלילי ואף מפחיד לפתיחת שנת הלימודים: על פי נתוני עמותת אור ירוק, המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת הלימודים תשע"ז, נהרגו בתאונות דרכים 50 תלמידים (ילדים ובני נוער בגילאי 5-19), עלייה של 35% לעומת שנת הלימודים תשע"ו, במהלכה נהרגו 37 ילדים ובני נוער.

זו כבר השנה השנייה ברציפות שישנה עלייה במספר הילדים ובני הנוער שנהרגים בתאונות דרכים במהלך שנת הלימודים, לאחר שבשנה"ל תשע"ו חלה עלייה של 30% במספר התלמידים שנהרגו לעומת שנת תשע"ה. בנוסף, שנת 2017 היא כבר השנה החמישית ברציפות שבה חלה עלייה במספר ההרוגים בתאונות דרכים לעומת השנה הקודמת.

עוד עולה מהנתונים, כי בשנת הלימודים תשע"ז חלה עלייה של 6% במספר הילדים ובני הנוער שנפגעו בתאונות דרכים  במהלך שנת הלימודים: 3,336 תלמידים בגילאי 5-19 נפגעו במהלך שנה"ל האחרונה לעומת 3,162 בשנה"ל הקודמת.

בגן יבנה נפגעו 3 ילדים ובני נוער (גילאי 5-19) בתאונת דרכים בחודשי שנת הלימודים (ינואר-יוני, ספטמבר-דצמבר) בשנת 2016.

במהלך 9 השנים האחרונות (2007-2016), נפצעו סה"כ 58 ילדים ובני נוער בגילאים המתוארים בגן יבנה, חלקם אף היו פצועים קשה.

הדרך אל בית הספר וחזרה ממנו, מהווה את נקודות הסיכון שבהם נתקלים ילדים ובני נוער ולכן, אם הילד הולך לבד לבית הספר, חשוב לתרגל אתו הליכה במסלול הכי בטוח שניתן, כדי לצמצם את הסכנות שכרוכות בחציית כביש. בנוסף כדאי לבחור במסלול בו מספר הכבישים שעל התלמיד לחצות הוא מינימאלי וכן להימנע ככל האפשר מכבישים סואנים ומכבישים ראשיים.

כמו כן, עלינו לזכור כי לילדים אין את היכולת לקלוט את המתרחש בכביש ולאמוד נכון את המרחק מכלי הרכב שנעים בכביש. לילדים קשה לקשר את רעש המכונית עם הימצאותה בקרבתם. לכן, ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד. חשוב להדריך את הילד לחצות רק כשהאור ברמזור ירוק וכן לא לחצות בין כלי רכב חונים, שכן שדה הראייה במקרה זה קטן גם לילד וגם לנהג, שמתקשה להבחין בילד.

במידה והתלמיד מגיע לבית הספר באופניים יש להזכיר לו לעשות זאת אך ורק עם קסדה הרכוסה היטב בכדי להגן עליו מפני פגיעות ראש במקרה של נפילה או תאונת דרכים.

גם כאשר לוקחים את הילד ברכב הפרטי לבית הספר יש לוודא כי הוא יורד מהרכב רק מהצד של המדרכה וכמובן שהוא חגור בחגורת בטיחות במשך כל הנסיעה, אפילו אם זוהי נסיעה קצרה ביותר.

ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "בכדי להפחית באופן משמעותי את מספר הילדים ובני הנוער שנהרגים בתאונות דרכים, יש להתקין ליד כל מוסדות החינוך פסי האטה שיובילו להורדת מהירות הנסיעה ולזהירות יתר של הנהגים במקומות בהם נמצאים ילדים רבים. בנוסף יש להגביר את החינוך וההסברה לבטיחות בדרכים החל בגן הילדים ועד לסיום הלימודים".

---------------------

יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ 

--------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה