כל הטיפים לניקוי יעיל של הספה
08.07.19 / 14:09
ספה עלולה לספוג סוגים שונים של לכלוך כי היא נמצאת בחדר הכי פעיל בבית. עם זאת, יש מה לעשות גם בשביל לנקות ספת עור או בד ואפשר לקחת אותה לניקיון מקצועי אחת לתקופה מסוימת. הנה כל הפרטים
רכישת ספה מייצגת את ההוצאה העיקרית עבור בעלי בתי פרטיים שמתכננים עיצוב מחדש. מבחינת דגמים, ההבדל העיקרי הוא בין מערכת ישיבה פינתית, ספה דו-מושבית או ספה תלת מושבית ויש גם גרסאות מבוקשות של ספה נפתחת למיטה שיכולה לחסוך מקום.
נכון להיום, רוב הספות נמכרות במחיר של 2,000-3,000 ש"ח אבל בעיצוב מחדש תיתכן השקעה של 4,000-5,000 ש"ח וכמובן למעלה מזה. פערי המחירים נובעים בין היתר מסוג הספה, מהמוניטין של היצרן ומהגודל אך ניתן לחסוך בהוצאות באמצעות השוואת מותגים. בכל מקרה, לכל הספות יש גם מאפיין משותף שבא לידי ביטוי בנטייה שלהן לצבור אבק ולכלוך.
ספה נמצאת בסלון ולכן היא חשופה לאבק ובקטריות. אם רוצים לנקות את הספה ולשמור עליה לאורך זמן, צריך לעשות את זה בצורה נכונה ובעיקר בהתאם לסוג הריפוד.
ניקוי ספות עור: מגבונים, שמפו ומטלית לחה
ניקוי של ספות עור מיד עם הופעת הכתם מונע את רוב הנזקים. במילים אחרות, ככל שהכתם מתיישן כך יהיה קשה יותר לנקות אותו. אם רוצים לטפל בספה בשיטה של עזרה ראשונה, ניתן לעשות זאת עם מטליות לחות או מגבונים וכדאי לנסות את חומרי הניקוי באזור נסתר לפי שעוברים לחזית של הספה.
לא מומלץ לשפשף כתמים שמופיעים על גבי ספות עור, אלא לספוג שאריות של נוזלים ולאחר מכן להשתמש בחומרי ניקוי מתאימים בעדינות. אם מדובר בכתמים ישנים במיוחד, אפשר לנסות להסיר אותם מעל פני השטח של ספת עור באמצעות שמפו לשיער שמיועד לשיער שומני: מורחים מעט מהשמפו על הכתם, משאירים ל-2-3 דקות ומנקים עם מגבון לח או מטלית נקייה לפני שמייבשים היטב עם נייר מגבת.
במידת הצורך גם ניתן לחזור על התהליך, כי החומר הפעיל שבתוך השמפו לא אמור להזיק לספה. בכל מקרה, גם כאן הטיפ החשוב ביותר הוא לנסות כל טכניקה באזור של גב הספה ולא בצדדים או בחזית.
ניקוי ספות בד: כל בד ומה שמתאים לו
ספות בד סופחות נוזלים בקלות רבה יותר בהשוואה לספות בד. אם רוצים לנקות אותן כמו שצריך, חשוב להבחין בין ספות שעשויות רכיבים טבעיים כמו כותנה ופשתן, ספות שמיוצרות מחומרים סינתטיים כגון אימפלה ומיקרופייבר וספות שמורכבות גם מחומרים טבעיים וגם מחומרים סינתטיים יחד.
ספות מרכיבים טבעיים אפשר לנסות לנקות עם תרכיז של שני לימונים ושתי כפות מלח. סוחטים את החומרים לתוך קערה, מוסיפים מעט מים ומברישים על הספה עם מברשת ניקוי או ספוגית. לאחר מכן סופגים את הכל עם מטלית יבשה ומאווררים את הבד למשך מספר שעות.
אם הספה מיוצרת מחומרים סינתטיים או משילוב בינם לבין חומרים טבעיים, הפתרון הכי טוב לנקות אותה מתערובת של נוזל לניקוי כלים עם מעט מים. במקרים כאלה, משפשפים בעדינות את הכתם כדי להחדיר את חומרי הניקוי לתוך הבד וסופגים את השאריות עם מטלית יבשה. מייבשים את האזור באופן טבעי או עם מייבש שיער, ובמידת הצורך ניתן לחזור שוב על התהליך.
יש מקרים שבהם שיטות ביתיות לא עוזרות ואין ברירה אלא לפנות לניקוי מקצועי. עם זאת, ניקוי אחת לתקופה מסוימת משתלם כלכלית, מחדש את הספה וחוסך ברכישת ריהוט חדש.
---------------------
יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן