רוב הציבור לא מאמין באכיפה של משטרת התנועה
02.04.15 / 00:36
אחד השירים אותם נוהגים הילדים לשיר בנסיעה הוא "אם תיסע מהר, יתפוס אותך שוטר". אך האם הוריהם באמת
אחד השירים אותם נוהגים הילדים לשיר בנסיעה הוא "אם תיסע מהר, יתפוס אותך שוטר". אך האם הוריהם באמת מאמינים בכך? מסקר שערכה עמותת "אור ירוק" עולה כי רוב הציבור איננו חושש מהמשטרה ומעריך כי אם יבצע עבירת תנועה, הסיכוי שלא ייתפס גדול יותר מאשר הסיכוי שייתפס (למעט עבירת נהיגה בשכרות).
הסקר שנערך באמצעות מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה, נועד לבחון את עמדות ותפיסות הציבור בישראל כלפי אכיפה משטרתית בכבישים, מידת ההצלחה של אכיפה זו, והערכת הסיכויים של נהגים להיתפס בגין עבירות תנועה שונות בזכות האכיפה המשטרתית.
באופן כללי עולה מן המחקר כי בין השנים 2010-2012 חלה ירידה בשיעור הסבורים כי נהגים "עבריינים" לא יתפסו, ואילו משנת 2012 ועד היום ניכרת שוב עליה בשיעור הסבורים לפחות לגבי עבירה אחת כי הנהגים לא יתפסו, דבר אשר עשוי להצביע על חוסר אמון במערכת האכיפה
למרות הדוחות הכבדים אין הרתעה.
הציבור נותן למשטרת ישראל את הציון הממוצע 5.2 (ירידה משנה שעברה שבה נתן הציבור את הציון 5.4) כשנתבקשו להעריך את מידת האפקטיביות של המשטרה בהקטנת תאונות הדרכים (0-10).
שמואל אבואב: "תוצאות הסקר ברורות מאוד ומלמדות שאין חשש לבצע עבירות תנועה ולסכן את כולנו בכביש. לאגף התנועה יש היום תקציב של 30 מיליון ₪ במקום 160 מיליון ₪ ורק 250 ניידות במקום 450. משרד התחבורה שקיצץ בתקציב המשטרה, הביא לכך שיהיו פחות ניידות ופחות שוטרים, והתוצאה הישירה של קיצוץ זה היא הפקרות בכבישים וחוסר הרתעה. במקום לחזק את המשטרה, משרד התחבורה מחליש אותה על ידי קיצוץ חד בכסף שמגיע לה. שר התחבורה הבא יהיה חייב להחזיר את תקציב המשטרה כדי שזו תוכל להגביר את האכיפה בכבישים".
הציבור ברובו לא מאמין שיתפס גם אם יבצע עבירות תנועה
הרוב הגדול של הציבור: "צריך להחמיר עם עברייני התנועה"
71% מהציבור חושב שצריך להחמיר בעונשם של עברייני תנועה, המהווה עליה ביחס לנתוני השנה שעברה (66%), 17% חושבים שהענישה הנוכחית היא במידה המתאימה ורק 2% חושבים שיש להקל בענישה.
72% מהציבור, מציינים כי היו מרגישים בטחון רב יותר בדרכים אם הייתה אכיפה משטרתית מוגברת יותר, 20% טוענים כי לא היו מרגישים בטוחים יותר.
באופן כללי עולה מן המחקר כי נשים מאמינות יותר שיתפסו, גברים דווקא חושבים שלא יתפסו. בנוגע להחמרת הענישה לעברייני תנועה, יותר נשים חושבות שצריך להחמיר בעונשיה כלפי עברייני תנועה (76% מול 65%).
80% מהנשים טענו כי היו מרגישות בטוחות יותר כהולכות רגל או נהגות לו הייתה יותר אכיפה משטרתית לעומת 63% מהגברים.
בשנת 2012 החליטו במשטרה על מעבר לאכיפה "איכותית" כדבריהם ומתחילת תכנית "המפנה" ועד כה, חלה ירידה של כ-40% בכמות הדוחות שניתנו לנהגים, בעקבות מיקוד אכיפה איכותית (1,057,575 דוחות לעומת 614,470 דוחות בשנת 2014). התוצאות מראות כי בשנתיים האחרונות התכנית כשלה ביכולת להוריד את המספר ההרוגים בכבישים ואף יותר מכך, נרשמה עליה חדה בהרוגים.
---------------------
יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן