של מי האוויר הזה בכלל?
22.05.17 / 13:58
בהמשך להשתלשלות העניינים שהובילו השריפות בברכיות החמצון באשדוד, ובשל השפעתן ההרסנית על תושבי גן יבנה, שיגר הבוקר (שני) ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון מכתב לשר להגנת הסביבה, לשר לביטחון הפנים, לראש עיריית אשדוד ולראשי איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד חבל יבנה
ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון: "אסור שאירוע זיהום האוויר החמור כתוצאה משריפות באגני חימצון באשדוד, ירד מסדר היום"
במכתב שמשגר היום ראש מועצת גן יבנה דרור אהרון לשר להגנת הסביבה, לשר לביטחון פנים, לראש העיר אשדוד ולראשי איגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד חבל יבנה, הוא דורש לקבל תשובות ברורות וחד-משמעיות לסוגיית האחריות לשריפות בבריכות החימצון באיזור אשדוד והצעדים למנוע אותן בעתיד.
במכתבו מתאר ראש המועצה בתמצית את השתלשלות הדברים. האירוע החל כדיווח ראשוני של אמצעי תקשורת ביום שבת 13 במאי, לפיו שריפה פרצה באיזור בריכות חימצון ישנות בתחום השיפוט של אשדוד.
השריפה שלא טופלה בתחילתה, החלה להשתולל ולהתפשט משך כמעט שבוע ימים. בעקבותיה החלו מפגעי הריח הקשים להתפשט, צפונה לאיזור גוש דן, לכיוון גן יבנה והרבה מעבר לה, בהתאם למשטר הרוחות. על שליטה מלאה בשריפה וכיבויה דווח רק ביום שבת 20 במאי 2017.
"במהלך אותם ימים נאלצנו כמועצה מקומית, להתמודד עם מאות פניות של תושבים ששאלו לפשר הריחות תוך שהם מדווחים על הצחנה, סחרחורות, צריבה בעיניים, ומביעים דאגה אמיתית לבריאות הציבורץ זו לא הפעם הראשונה שגן יבנה "סופגת" מפגעים סביבתיים קשים מסוג זה. בתמצית אזכיר כי מדי שנה פרצו בעירות תת-קרקעיות באתר הפסולת לשעבר "רתמים". רק השנה, בעקבות לחצים כבירים שהפעלתי, יצא מינהל מקרקעי ישראל במכרז בהיקף של כ-70 מליון שקלים, כדי לטפל טיפול מעמיק בביעור הבעירות וניקוי השטח", כותב דרור.
את מכתבו הוא מסכם בדרישה לקיום תחקיר מקצועי במסגרת איגוד ערים לאיכות סביבה אשדוד חבל יבנה, ובערכאות גבוהות יותר של המשרד להגנת הסביבה, אשר יוביל למסקנות מעשיות ומחייבות. "המסקנות מתבקשות על מנת למנוע את האירוע החמור הבא".
דרור דורש תשובות לשאלות מהותיות שיבהירו מה קיים בשטח, מהם החומרים שבערו, אילו ערכים נמדדו ובאילו אמצעים בוצעו המדידות?
מה הסיכונים הבריאותיים שגרמו, מה נעשה בפועל על ציר זמן מדויק מיום הדיווח הראשון ועד להודעה על סגירת האירוע, מי האחראי לקרות אירוע מסוג זה, שלו השפעה ניכרת על היקפי אוכלוסיה כה גדולים, באחריות מי מצוי הטיפול בבריכות החימצון הישנות?
כמו כן, מבקש דרור לדעת מה נדרש להביא לטיפול סופי, בהיבטי כח אדם ותקציב, מה מקורות המשאבים שיידרשו לשם כך, מה התכניות לגבי בריכות חימצון נוספות שידוע כי קיימות במקום ובאילו לוחות זמנים יטופלו, וכיצד ניתן למנוע את האירוע הבא?
את המכתב חותם ראש המועצה: "לא ניתן לנושא לרדת מסדר היום. בכוונתנו לעשות כל שלאל ידינו כדי להבטיח שיינקטו כל הצעדים הנדרשים להשיב לתושבינו את איכות החיים הגבוהה, לה הם ראויים".
---------------------
יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן