נולדה מחדש: שירלי ריכטר מספרת על המקצוע החדש בראיון אישי ומעמיק
08.05.17 / 13:12
"אני מודה על הזכות הענקית להיות חלק מהחוויה של הזוגות העוברים תהליך אינטימי במיוחד בחייהם, זה בהחלט לא מובן מאליו. אין לתאר את התחושה ברגע קבלת הודעה או שיחה ממטופלת שחשה הקלה משמעותית במצבה הפיסי לאחר טיפול".
שירלי ריכטר, תושבת גן יבנה בת 42, נשואה באושר לשחר, אמא לזואי בת ה-13, מתן בן ה-12 ואמה בת ה-5.
ריכטר דולה (תומכת לידה) מוסמכת ומדריכת הכנה ללידה. "אני רואה בעבודתי שליחות למען נשים וזוגות בתקופת ההריון ובזמן הלידה, בעודי מחזיקה את ידן וצועדת איתן בתהליך של העצמה ואמונה בגוף", מספרת שירלי עם ניצוץ בעיניים לצוות אתר גן יבנה.נט.
בזמנה הפנוי, מתרגלת שירלי מדיטציה ודמיון מודרך. מאז השינוי המשמעותי בחייה המקצועיים, היא מקבלת סיפוק רב מקריאה ולמידה, מתמקדת בעיקר בנושאי מיילדות, כמו טכניקות להקלה עם התמודדות ההריון והלידה בפאן הרגשי והפיזי. בנוסף, לומדת ומעמיקה בתופעות וסימפטומים של הריון, לצורך יצירת שינוי באיכות החיים.
לאחרונה החלה ריכטר להינות בסופי השבוע מגלישת סאפ יחד עם הילדים. "אמנם אני חובבנית בתחילת דרכי, אך נהנת מאוד מהזמן עם הילדים והשקט של הים".
מקצוענות זה שם המשחק
את לימודיה המקצועיים החלה שירלי בגבעת וושינגטון כמדריכת שחיה, בהמשך למדה במכללת שורשים עיסוי ספורטאים, עיסוי רקמות עמוק וטייפינג קינזיולוגי. מאוחר יותר עברה לבית הספר למקצועות הלידה "ללדת" להתמקצעות כדולה ומדריכת הכנה ללידה. בבית הספר לאומנות העיסוי "לוטוס", עברה התמחות בעיסוי וטיפול בנשים הרות.
את האקורד האחרון לבינתיים ניגנה הדולה שלנו בביה"ס "פשוט ללדת", שם התמחתה כמדריכת הכנה ללידה ודולה בשיטה ייחודית המשלבת גישה פילוסופית, או בשמה המקצועי- היפנוברת'ינג בשיטת מונגן. מדובר בטכניקת לידה מרגיעה ונטולת מתח, המבוססת על אמונה שכל התינוקות צריכים להיוולד לתוך אווירה של רוגע ושמחה. השיטה שפותחה בארה"ב, מעניקה לאישה את אמונת הלידה באופן שמאפשר לה לגייס את אינסטינקט הלידה הטבעי, וללדת בצורה בטוחה וקלה יותר.
תאהבי את מה שאת עושה ותעשי את מה שאת אוהבת
את החיבור לתחום היילודה קיבלה שירלי מניסיונה האישי כאם וכאישה: "האיש שלי שחר, אינו כשיר לתמוך בי בחדר לידה, למרות היותו בן זוג תומך ואוהב. בהריון השלישי ידעתי ללא צל של ספק שאפנה לדולה מקצועית אשר תתמוך בי במהלך ההריון ובשלב הצירים. הבנתי והשכלתי את חשיבותם של תמיכה רציפה ועוצמה נשית, התחברות לגוף וסיוע בהפגת חששות ומתחים לקראת הלידה.
ללא ניסיון קודם במדיטציה או דמיון מודרך נפתחתי לעולם חדש שנתן לי כלים להתחזק רגשית באופן יוצא דופן וכך הגעתי ללידה עם אמונה אמתית ביכולות שלי כאישה. במהלך השנים ליוויתי חברות ובנות משפחה בלידתן, איתן חוויתי חיבור קוסמי שאיפשר לי להבין את הצרכים שלהן. הבנתי כי ניחנתי ביכולת להבין ולהכיל את היולדת ואת צרכיה המשתנים מאישה לאישה". כך הגיעה להחלטה כי עליה לטפח את היכולות ולעסוק בתחום.
מה מיוחד בשיטת הטיפול שלך?
"מכיוון שאני מגיעה מעולם הספורט, אני משלבת תרגילים וטכניקות ייחודיות להכנת הגוף באופן אופטימלי ללידה, תוך שילוב טכניקות עיסוי בהפגת כאב וחוסר נוחות של ההריון. אני מדריכה את הנשים שאני מלווה לשינה וישיבה "נכונה" על ידי שימוש בעזרים מעולם הספורט להקלה משמעותית בכאבי גב, אגן ומפרקים.
השתתפתי בסדנאות מרובות בנושא דכאון אחרי לידה. במסגרתן קיבלתי כלים לזיהוי מצבים אקוטיים בנשים ובבני זוגן. כחלק מהליווי שלי כדולה אני מדגישה את חשיבותה של התמיכה מהסביבה הקרובה ומלמדת מניעה של תופעה זו. אני מאמינה שמודעות יכולה לעשות את ההבדל בהתאוששות לאחר הלידה.
כחלק מאחריותי כדולה אני ממשיכה להיות בקשר רציף לאחר הלידה עם הזוג ומפנה אותם במקרה הצורך לגורמים מקצועיים המוסמכים לטיפול.
בליווי עם נשים חד-הוריות, אני מרבה להיפגש עימן "לפגישות עבודה" נוספות אשר בהן אנו דנות על המשמעויות של גידול תינוק ללא זוגיות. ממליצה ומפנה אותן למעגלי תמיכה באזור מגוריהן. במקרים הללו, הכנה מראש ותמלול רגשות מהווים קרש קפיצה ראשוני אופטימלי להורות יחידנית".
מהו הסיפוק שאת מקבלת מעבודתך?
"ראשית אני מודה על הזכות הענקית להיות חלק מהחוויה של הזוגות העוברים תהליך אינטימי במיוחד בחייהם, זה בהחלט לא מובן מאליו.
תקופת ההריון מלווה בשאלות ותהיות רבות, כבוד הוא לי שהזוגות נותנים בי אמון ורואים בי מקור מהימן ומקצועי למידע, תמלול והסבר על מצבים רפואיים, וכן פתרונות אפשריים בעיקר מתחום הרפואה המשלימה. נשים שאני מלווה פותחות בפניי את ליבן בחששות ,פחדים, עניינים אינטימיים של חייהן הפרטיים ומכניסות אותי לעולמן, מתוקף תפקידי לחזק את האמון שלהן בגופן וביכולת ללדת בדרך הטבע.
אין לתאר את התחושה ברגע קבלת הודעה או שיחה ממטופלת שחשה הקלה משמעותית במצבה הפיסי לאחר טיפול".
ספרי לנו על מקרה מיוחד שחווית במסגרת העבודה
"פגשתי אישה חרדית בהריון מתקדם לפגישת היכרות. בהתייחס לאוצר המילים בו השתמשה והאופן בו היא ניסחה את שאלותיה, הבנתי כבר בדקות הראשונות שיושבת מולי אישה מיוחדת הלוקה בפיגור שכלי ועומדת ללדת את תינוקה השני, בעודה מפוחדת מהמצב. חשוב היה לי להבין את סיפור הלידה הראשון שלה, שעבורה היה טראומתי בכמה היבטים.
ראשית, האם שליוותה אותה בלידתה הראשונה, לא קיימה עם בתה המטופלת מערכת יחסים קרובה ואמפטית, ולא ניחנה בפתיחות תקשורתית ובהבנה עמוקה.
שנית, אצל התינוק הנולד התגלו בעיות רפואיות אשר דרשו טיפול רפואי ואשפוז של כמעט חודש ימים לאחר הלידה.
נוראה מכל הייתה האבחנה כי המטופלת סובלת מתופעה שנקראת וגיניסמוס (כיווץ מאסיבי של שרירי הנרתיק ושרירי רצפת האגן הנגרם לאחר כל גירוי של האזור). לפי דבריה, בעלה, שלוקה גם הוא בפיגור שכלי, גער בה להפסיק את הכיווץ. בשלב זה, נכחתי להבין שהאישה שמולי חווה למעשה סוג של אונס.
יצאתי מהפגישה עם מועקה גדולה בלב, לא הצלחתי להירדם, הסיפור שלה תלתל אותי. למחרת, התייעצתי עם קולגה מהמגזר החרדי לגבי החששות שלי ללידה הקרובה, והבנתי את חשיבות הליווי במקרה זה. תקשרתי איתה על בסיס יום-יומי בשיחות טלפון אל תוך הלילה, עד הלידה ואחריה.
בהגיענו לבית החולים עדכנתי את הצוות הרפואי במצבה הרגיש והטיפול בה נעשה בהתאם. בשל מקרה מיוחד ונדיר זה, הייתי עבורה מגן ושומר".
היכן את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?
"אני בהחלט חותרת לשינוי משמעותי בתחום, כאשר המטרה המרכזית היא השמת היולדת במרכז. בימים אלו אני עובדת על פרוייקט שאינני יכולה לשתף בפרטיו כרגע. מדובר דבר הבא בעולם ההריון והלידה, מהפכה של ממש. אז הישארו מעודכנות".
תפנקי אותנו בטיפ קטן לנשים בהריון
"הכנה מראש זה שם המשחק, בכל ההיבטים. תבקשו עזרה- השבועות הראשונים לאחר הלידה מאתגרים פיזית ונפשית כאחד, לכן אל תתביישו לבקש עוזרת אחת לשבוע במקום מתנה לידה".
ניתן למצוא את שירלי בדף הפייסבוק: שירלי לידה בחוויה
כמו כן, מעבירה שירלי סדנאות במסגרת הפעילות הקהילתית של קניון "פרינדלי" גן יבנה.
---------------------
יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן