איך אנחנו יכולים להשפיע בתוך המערכת הזוגית שלנו.
14.01.19 / 11:11
הילה אוחיון, יועצת זוגית כותבת על - איך לאט לאט טובעים בקשר ולא מנהלים קשר זוגי וכיצד משנים זאת
שרון ויעל הם זוג בשנות ה40 לחייהם.
הם נשואים 17 שנים יחד ויש להם 3 ילדים משותפים. יעל קוסמטיקאית במקצועה ואילו בן זוגה שרון שכיר בחברה גדולה.
בתחילת נישואיהם הם פעלו יחד ברוב הפעמים. הם הביעו דאגה אחד כלפי השנייה. שרון אף תמך ביעל והחליטו להקים עסק משגשג ופתחו בית ספר לקוסמטיקה.
יעל השקיע את המשאבים הרגשיים והחומריים בעסק שרון התמקד יותר בעבודה שלו
ועם השנים חל ריחוק במערכת הזוגית. הם פחות תיקשרו, פחות נגעו, פחות השקיעו, פחות היו אחד עם השנייה. בנוסף האינטנסיביות בניהול בית תרם לריחוק. ההתעסקות עם הילדים, לקחת לחוג ,להחזיר מחברה, לקנות ציוד לביה"ס. להפעיל מכונה לתלות להכין ארוחות צהריים וערב לילדים לנקות ולסדר.
וכאשר הגיעה השעה 22:00 בערב שניהם היו כבר מרוטים מעצבים ועייפים מאוד, מלמלו אחד לשנייה מילות לילה טוב וכך כל יום חזר על היום שקדם לו.
האמת, אצל יעל ושרון זו שיגרה שבדרך כלל נמצאת אצל רוב הזוגות , נשאבים אליה ולא שמים לב איך לאט לאט טובעים בקשר ולא מנהלים קשר זוגי אלא קשר שותפות במערכת .אפשר אף לדמות קשר שותפות לדירה יחד.
מה אפשר לעשות בכדי לשנות ?
כל אחד במערכת הזוגית צריך לקחת אחריות על עצמו. וכשאני אומרת אחריות זה אומר שאני לא אשתנה ואשנה בשביל הבן זוג שלי או בת הזוג שלי .אני אשנה דברים הקשורים אלי בשביל עצמי בראש ובראשונה .אני אקח אחריות כלפי עצמי. וברגע שאני מנהלת את עצמי ומצליחה להביא את עצמי לידי ביטוי באופן לא מיקרי בכלל הדינמיקה משתנה במערכת הזוגית.
תתחילו בדברים הקטנים
אל תצאו בהצהרת גדולות לגביי ההחלטה שלכם .תציבו לעצמכם יעדים שאתם תוכלו לעמוד בהם .יעדים שיהיה לכם קל לממש ולהביא לידי ביטוי בחיים שלכם. אם אתם רוצים להתחיל בספורט אל תתחילו באימונים יומיומיים ,אלא בפעם-פעמיים בשבוע.
תזכרו שינוי קטן יכול לחולל שינוי עצום. על פי המחקרים לוקח לשינויים להתקבע ולהפוך להרגל רק לאחר 30 ימים מלאים לש התמדה יום יומית.
תאהבו את עצמכם
החלטתם להתמיד ולהשקיע בחדר כושר, בהליכה, בחוג , בסדנה תעשו זאת ממקום של השקעה בעצמכם ולא ממקום של ריצוי בן או בת הזוג. לא להשקיע בעצמי בגלל שהם העירו לי או רמזו לי . אלא ממקום שאתם אלה החושבים שהשינוי יעשה לכם טוב .
ברגע שתכבדו ותאהבו את עצמכם כך הסביבה תתייחס אליכם.
תשתפו את בני זוגכם
תאפשרו להם לקחת חלק מהתהליך שבו אתם מתחילים. תשתפו אותם ברמה מינורית להתחיל בשיתוף קטן מהתכנים.
לא להלאות ולספר לפרטי פרטים. לעיתים הם מאבדים עניין וסבלנות ואנחנו עלולים להיפגע מהתגובה שלהם ועלולים לפרש כחוסר עניין שלהם בי ולא כקושי שלהם להכיל כמות רבה של אינפורמציה.
תצרו לעצמכם זמן שהוא זמן זוגי
תקבעו לעצמכם דייט זוגי פעם בשבוע יום קבוע שבו אתם משקיעים בבני זוגכם. לא משוחחים בנושא הילדים ,כסף והורים שלו ושלה. אלא מנהלים שיח פתוח בנושאים שלא יוצרים מתח. תשקיעו בעצמכם כאילו זה הדייט שלכם כשהייתם חברים. תתבשמו, תתלבשו יפה.
דייט זוגי תורם לדינמיקה הזוגית ובעיקר לתחושת הקירבה והאינטימיות שלפעמים דעכה עם השנים.
אל תתקמצנו על מילים טובות
אם חסרה לכם מילה טובה מבני הזוג שלכם, תשקיעו בכל יום במילה טובה לבני זוגכם ע"י הודעה בוואטסאפ או ע"י שיחה באמצע היום קצרה, כשאתם בבית אפשר לא להתקמצן במילים ולומר משהו אישי. אתם בהחלט תראו בהמשך שהם מגיבים אליכם.
איזו השפעה יש לכך במערכת הזוגית?
אל תבנו על כך שניתן לשנות את בן\בת זוגכם. אך ניתן בהחלט להטמיע את השינוי שאני חפץ ולהפיץ אותו מסביב. ההשלכות במעגלים החברתיים, זוגיים, משפחתיים נראים לעין .ובכך הסביבה מגיבה אליכם.
השינוי לא קורה באופן מידי כל שינוי לוקח לו זמן, שינוי הנו הדרגתי. ותאפשרו לעצמכם לחוות חוויות נעימות מהמקום שלכם ולא ממקום של שינוי בבן הזוג.
מאת:
הילה אוחיון היא יועצת זוגית, מינית, משפחתית. מנחת הורים מוסמכת, מאמנת ילדים ומבוגרים מאותגרי קשב וריכוז.
אתר - WWW.HILA-OHAYON.CO.IL מייל: [email protected]
---------------------
יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן