נשים VS גברים: נתוני תאונות דרכים ונהיגה בטוחה
09.03.17 / 08:40
לרגל יום האישה הבינלאומי שחל אתמול, נבדקו נתוני עמותת אור ירוק: מתוך 46 נהגים שנהרגו בתאונות דרכים בערים בשנת 2016, שתיים היו נשים. "נשים נוהגות בצורה זהירה יותר לעומת גברים".
"זו בטוח אישה נוהגת", "רק נשים נוהגות ככה", "עדיף שאתה תנהג ולא אשתך", אלו רק חלק מהמשפטים שנאמרים בישראל יומיום וכולם מרמזים על אותה דעה קדומה: נשים לא יודעות לנהוג. בדיקה שערכה עמותת אור ירוק לרגל יום האישה הבינלאומי שחל ב- 8 למרץ, דווקא מנפצת את הסטיגמה הזו.
על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מתוך 46 נהגים שנהרגו בתאונות דרכים בערים בישראל בשנת 2016, רק שתיים היו נשים – 4% בלבד. מרביתם המוחלט של הנהגים שנהרגו בתאונות דרכים, היו גברים. גם מספר הנהגים שנפגעו בתאונות דרכים היה גבוה בשנה החולפת ממספר הנהגות: כמעט 10 אלפים נהגים נפגעו בתאונות דרכים בערים בשנת 2016 לעומת פחות מ- 4,000 נהגות שנפגעו- פחות ממחצית.
בין השנים 2007-2016, נפגעו בגן יבנה 132 תושבים כתוצאה מתאונת דרכים, מתוכם 6 נפצעו קשה והיתר פציעות קלות. בשנת 2013 עמד מספר הפצועים מתאונות דרכים בגן יבנה על 26 נפגעים, השנה שגבתה את מספר הנפגעים הגבוה ביותר. עוד עולה כי בין השנים 2015-1016 נרשמה ירידה חדה בנפגעי תאונות הדרכים בישוב- 15 פצועים קל בשנת 2015, מול 5 פצועים בסה"כ ב-2016.
עוד עולה מהנתונים, כי בשנת 2016 נפגעו בתאונות דרכים בערים 38 נשים (נהגות ולא נהגות) לעומת 92 גברים שנפגעו בתאונות דרכים בערים. כלומר, גברים נפגעו בתאונות דרכים בערים בשנת 2016 פי 2.5 לעומת נשים.
נתון מעניין נוסף מראה כי בשנתיים האחרונות (2015-2016) מספר ההרוגות בתאונות דרכים בערים הוא זהה (38) וכם מספר הנפגעות בתאונות דרכים– בשנת 2015 נפגעו בתאונות דרכים בערים 6,041 נשים ובשנת 2015 נפגעו 5,991.
שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת אור ירוק: "העובדה שנהגות מעורבות הרבה פחות בתאונות דרכים קטלניות לעומת נהגים, מוכיחה כי נשים נוהגות בצורה זהירה יותר לעומת גברים. לאור הנתונים האלה, כדאי לעודד נשים לנהוג יותר באמצעות חינוך מגיל צעיר ועידוד נשים לקחת יותר את מפתחות הרכב ולתת לגברים לשבת לידן".
פרויקט הדרייב האישי
מחקרים מוכיחים כי לנשים יכולת להשפיע באופן חיובי על נהיגתם של גברים וכי ניתן להשתמש באפקט הממתן של נשים על נהיגת גברים, באמצעות העצמת תפקידן כמתנגדות פעילות לנהיגה מסוכנת. לכן, בשנים האחרונות מפעילה עמותת "אור ירוק" בתיכונים ובבסיסי צה"ל את תוכנית "הדרייב האישי".
התוכנית נועדה לתת מענה לבעיית הבטיחות של נהגים צעירים, בהתבסס על מחקרים אלה. במסגרת זו, הבנות (בנוכחות הבנים) המשתתפות בפרויקט עוברות הדרכה, במהלכה הן רוכשות כלים לחיזוק הדימוי העצמי שלהן ולחיזוק מעמדן החברתי. כתוצאה מההדרכה וההעצמה, ההערכה היא כי הבנות יפעלו על מנת להשפיע על בנים הנוהגים בצורה פרועה, לשנות את התנהגותם. בסופו של התהליך, המטרה היא שהתנהגות כביש לא אחראית תיחשב התנהגות שאיננה מקובלת מבחינה חברתית בקרב צעירים, ותוביל לשינוי התנהגותי אמיתי הן בקרב נהגים והן בקרב הנוסעים עימם.
---------------------
יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן