איפה הכסף: מה הבטיח דרור אהרון ומה קיים?

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('cb5ae4f2-daa2-4238-9463-6be3c47beebc','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,26322,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('cb5ae4f2-daa2-4238-9463-6be3c47beebc','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,26322,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('cb5ae4f2-daa2-4238-9463-6be3c47beebc','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,26322,'Image','');},15]]);})

לאחר שרשם בבחירות 2013 ניצחון נוסף, עלה דרור אהרון לעוד קדנציה כראש המועצה המקומית גן יבנה. בראיון שקיים עם צוות אתר גן יבנה.נט טרם הבחירות, מנה נבחר הציבור שורת הבטחות לטובת כלל הישוב. בבדיקה מעמיקה שערכנו, נבחנו הבטחותיו מול המעשים בפועל. והרי התוצאות:

לאחר שרשם בבחירות 2013 ניצחון נוסף, עלה דרור אהרון לקדנציה שלישית במספר כראש מועצת גן יבנה. דרור זכה לכ-51% מקולות תושבי הישוב שהחליטו להשאיר אותו על הכס. מדובר בפער משמעותי מול ששת המתמודדים שניסו להפוך לו את הכיסא, ללא הצלחה. בין המתמודדים שנאלצו לנשום את האבק שהותיר להם דרור, אחרי מערכת בחירות מכוערת למדי, נמנים ירון ניסים, אלי אלוש, אביחי עוגן, ארז אדרי וארז הראל.

 

ארבעה ימים לפני הבחירות האחרונות, התראיין ראש המועצה לאתר גן יבנה.נט. בדבריו ציין דרור את החשיבות הרבה שמעניק לטובת כלל הישוב והאינטרסים הציבוריים, תוך שהוא מגנה עובדי ציבור הדוגלים ב"פוליטיקה נמוכה" ופועלים לטובת אינטרסים פרטיים.

תזכורת לראיון שביצע עורך האתר דאז, צור ימין:

עוד הוסיף ראש המועצה המכהן כי סיעות קטנות אשר מצטרפות לקואליציה, גוררות אחריהן עלייה ברמת הסחטנות והשחיתות, ובכך פוגעות בתושבים. "ראש רשות שמקבל תמיכה מתוך המועצה, יכול לעשות יותר למען היישוב", גורס בכיר הישוב.

 

כיאה לכל פוליטיקאי שמכבד את עצמו ואת כישוריו הפוליטיים, פירט בפנינו אהרון סדרת הבטחות, שכבר אז היה קיומן נתון בצל הספק: בניית כיכרות בשכונת "חשמונאים" וברחוב מנחם בגין, הרחבת כביש 3922 עוקף כנות, פעילויות למען ילדי הישוב, הקמת חטיבת ביניים למתבגרי הציבור הדתי, פיתוח ושיפור תשתיות תחבורה, הקמת יחידות דיור נגישות כלכלית לזוגות צעירים וחשוב מכל- התמקדות בתחום הביטחון של תושבי גן יבנה.

 

במעמד אחר, לקראת הבחירות שהתקיימו, הבטיח דרור לשים ידו על רחובות לא מטופחים ברחבי הישוב, וכן לטפל בתופעת העסקים הביתיים שמתרבים בישוב ובמקביל פוגעים בפרנסת בעלי עסקים אשר משלמים מיסים עבור הכנסתם.

כמו כן, הבהיר ראש המועצה שהארנונה בגן יבנה היא בין הנמוכות באיזור ובסביבה, וכי אין בכוונתו להעלות את תעריפי הארנונה, במטרה להקל על התושבים.

אנו עדים, אם כן למספר לא מבוטל של פעולות מועצת הישוב בתחומים שפורטו, ביניהם הרחבת כביש 3922, בניית כיכרות ברחבי הישוב, הרחבת פעילויות קהילתיות וחינוכיות בבתי הספר ובמתנ"ס גן יבנה.

בתחום הביטחון, מרחיבים בימים אלו את הפעילות בישוב ע"י הקמת יחידת שיטור עירוני, ואכן נוכחנו לגלות ירידה בהיקף העבריינות. אולם נרשמו לא מעט מקרים בהם לא בוצע טיפול ראוי של הרשויות וגורמי הביטחון, והתושבים נותרו ללא מענה.

בראיון, לא התייחס דרור לעובדה ששיפור תחום הביטחון בא למעשה על חשבון כספי התושבים שנאלצים לשלם אגרת שמירה, דבר שגרר תרעומת בישוב.

לעיון בפרטים נוספים בנושא:
תחקיר בנושא אגרת שמירה
לאן הולכים המיליונים שמועצת גן יבנה גובה?
כל מה שרציתם לדעת על אגרת השמירה 

במישור החינוכי, ראויים לציון התרחבות הפעילויות לילדים ולנוער והתפתחות מיזמים שונים בהשתתפות קהילת הישוב. עם זאת, לא נענו צרכי הציבור הדתי בחטיבת ביניים ייעודית ומספר התלמידים בכיתות נותר גבוה. הקהילה האתיופית בגן יבנה ממתינה זה זמן רב להקמת בית כנסת ייעודי, אך אין קול ואין עונה בדבר התקדמות בנייתו.

 

נושא התברואה מטופל ברמה המנהלתית למניעת אי-סדר, אך לא די לנו בכך. טרם נמצא פיתרון למפעלי האמוניה הממוקמים באזור התעשייה של גן יבנה ומכילים חומרים שמסכנים את בריאות תושבי האזור. אנו נתקלים בלא מעט תלונות של הורים מודאגים השולחים מידי בוקר את ילדיהם לגנים הממלכתיים שאיכותם התברואתית נמוכה והזוהמה בה הילדים מבלים כמחצית מהיום שלהם, לא תורמת לבריאותם.

עוד הבטיח דרור לשמור על צביון כפרי של הישוב, כשזמן קצר לאחר מכן, התיר להפוך את גן יבנה לעיר באמצעות אישור בנייה רוויה לגובה. את פעילויותיה של תנועת "עוצרים את העיר", שהתאגדה למטרות שמירת הישוב כפרי וקהילתי, הדפו מרבית חברי המועצה ובראשם דרור אהרון. לא ניתנה התייחסות לנושא ואף נרשמו מספר מקרים חריגים בין חברי התנועה לראש המועצה.

 

ברמת התשתיות, לוקה פעילות המועצה בחסר, כבישי גן יבנה רעועים וחלקם אף מסכנים את חיי הנהגים והולכי הרגל. מחסור במקומות חניה מסודרים ברחובות המגורים ובמרכזי הקניות, יוצרים עומסים מיותרים ואי הבנות בין שכנים. סימוני כביש שחוקים ומחסור בתמרורי מידע, גוררים מתן קנסות לתושבים חפים מכל פשע. ואם לא די בכך, גם מיסי הארנונה שמשלמים התושבים, עלו זמן קצר לאחר שדרור נבחר לכהן כראש המועצה.

ראו גם כתבה בנושא הארנונה

 

גן יבנה ממשיכה להתרחב, מתרחשת הגירה מאזורים רבים במרכז הארץ, מאשדוד ומיישובי הדרום. זוגות צעירים מרבים לעבור לגן יבנה ולהקים משפחות. בקרוב נזכה לראות התרחבות הבנייה ויקומו מגרשי מגורים חדשים. אך האם יהיו אלו נגישים לזוגות הצעירים? האם האצת הגידול במחירי הנדל"ן ימשיך להקשות על קוני הדירות? עד כמה ניכרת השפעה זו בגן יבנה? ובאיזו מידה יכולה המועצה המקומית להפחית את הנזק הכלכלי ולתמוך בתושבים החדשים?

  

השנה (2017) אושרו לא מעט תקציבים מיוחדים למועצה המקומית גן יבנה. הגידול בסכומים המועברים לרשות הישוב, נובע מהצרכים הציבוריים והקהילתיים של אוכלוסיית הישוב ההולכת וגדלה. לאור הנתונים שלפנינו ובהמשך לצרכי התושבים שאינם נענים די הצורך, נשאלת השאלה- איפה הכסף? נדמה כי התשובה המתבקשת לכך היא "ניפגש בבחירות הבאות".

---------------------

יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ 

--------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה