בסטייל של גן יבנה: 8 כללים חשובים בהום סטיילינג
01.02.17 / 10:45
מגורים בסביבת חיים נעימה, מסודרת ואסתטית הם מתכון לאיכות חיים ברמה גבוהה, אך לא לכולם יש תקציב לרכוש בית חדש או לערוך שיפוץ מקיף ויסודי. הנה כמה טיפים מאת רונית תקן, תושבת גן יבנה ומומחית בתכנון עיצוב פנים והום סטיילינג:
מגורים בסביבת חיים נעימה, מסודרת ואסתטית הם מתכון לאיכות חיים ברמה גבוהה, אך לא לכולם יש תקציב לרכוש בית חדש או לערוך שיפוץ מקיף ויסודי. הום סטיילינג, או בעברית הלבשת הבית, מאפשר לשדרג חלל קיים ולמקסם את הפוטנציאל החבוי שבו.
הום סטיילינג הינו תחום עיסוק אשר דורש יכולת התבוננות רחבה ובניית שלב אחר שלב, של העיצוב המדויק המתאים לכל חלל, תוך אפיון מדויק, בניית קונספט, והתאמה מושלמת של כלל המרכיבים השונים והחללים בבית.
אם ברצונכם לרענן את מראה הבית ואת האווירה כולה, תוכלו לבצע זאת בקלות רבה בעזרת כמה טיפים לעיצוב עצמאי של חלל הבית. רונית תקן, תושבת גן יבנה ומומחית בתכנון עיצוב פנים והום סטיילינג, שיתפה אותנו בהמלצותיה:
בשלב הראשון גבשו את הסגנון העיצובי אליו אתם מתחברים. חלקנו נמשכים לקווים מודרניים, אחרים מעדיפים אווירה כפרית ואותנטית, אפשר לבחור את סגנון הקלאסי ולאו דווקא את הסגנון הכי טרנדי. אל תהססו להיעזר במגזינים, באתרי עיצוב ברשת, בהשראה שקיבלתם בטבע, בבית של חברים או אפילו במשרד שאירח אתכם.
זיכרו שהבית הוא לא מוזיאון, לצד ההתאמה האסתטית והסגנונית יש להתחשב בפרקטיות ובפונקציונליות. לשם כך יש להשאיר בכל חלל מרחב לנוע בנינוחות.
הפיקו את המרב מהחלל העומד לרשותכם, במיוחד כשמדובר בחללים קטנים יחסית. באמצעות טכניקות מתאימות וחומרים נכונים ניתן ליצור תחושת מרחב גם בחלל קטן. רצוי לצבוע את הקירות בצבעים בהירים, ניתן לשלב מראות להגדלת החלל, הצבת תאורה נכונה ועוד.
השתמשו בטקסטיל כדי להוסיף חמימות, רכות ועניין לחלל. על-ידי בחירת בדים לאובייקטים השונים כגון וילונות, כריות, שטיחים, מצעים, פרטי ריהוט וריפודים ועוד. כך ניתן ליצור הרמוניה המורכבת ממכלול ייחודי ושילובים מיוחדים, ניגודים שונים וטקסטורות מרהיבות.
ניתן להוסיף צמחיה בכדי להוסיף רעננות ונקודת צבע. פרחים נותנים אווירה של חיים בבית ואם לא בא לכם להחליף כל הזמן מים באגרטלים תוכלו לשים פרחי משי שנראים אמיתיים
הימנעו מבחירת ריהוט שהוא סט. ניתן לשלב ספה גדולה בעלת גוון וטקסטורה שונה מהכורסאות או משולחן הקפה. כך גם בחלל פינת האוכל ובחדרי השינה והאמבטיה שניתן להחיות באמצעות הוספת פריט המספק ניגודיות במראה.
השתמשו בחוק 60%,30%,10% להתאמת הצבעים וההרמוניה העיצובית. השפה העיצובית של הלבשת הבית מחייבת מתן במה לכל חלל וכל פינה אפלה בבית. ניתן לעשות זאת על ידי שימוש נכון בצבעים על פי הסגנון העיצובי שאותו אתם מעוניינים להביא לידי ביטוי. 60% - הקירות, הריצוף, ופריטי הריהוט הגדולים יהיו בגוון ניטרלי, 30% - גוון נוסף אותו נשלב בעזרת טקסטיל, וב-10% הנותרים נשלב באמצעות אקססוריז שיעניקו נקודות צבע מעניינות בעלות גוון ניגודי.
לסיום הוסיפו טאצ' אישי בעזרת תמונות משפחתיות, יצירות שלכם. שימוש במגוון אלמנטים בעלי אמירה אישית ועיצובית כמו תמונות, יצירות שלכם או של בני משפחה, ואזה שעומד מאחוריה סיפור נוסטלגי, או פריט משפחתי ישן. אלו הם הפריטים שיוצרים יחדיו מראה מיוחד.
כעת כולנו יכולים לצאת לדרך, לעבר הבית שתמיד חלמנו לגור בו, מקום חמים ומשחפתי בעיצוב שלנו. תודה לרונית.
---------------------
יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ
--------------------
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן